Wie ben ik

Mijn naam is Claire Hendriks,

Geboren in 1980 te Breda. Samen met mijn twee zussen (we zijn een drieling) en mijn vader en moeder heb ik jarenlang in Prinsenbeek gewoond. De basisschool tijd was op de Griffioen in Prinsenbeek. Daarna mijn middelbare schooltijd gehad in Breda op het Newman College.

Vervolgens ben ik het CIOS in Goes gaan doen en heb ik dit afgerond met een MBO niveau 4 diploma. Daarna ben ik gaan werken in een fitnessbedrijf/zwemschool waar ik allerlei doelgroepen heb getraind. Zoals babyzwemmen/peuterzwemmen/abc zwemmen/aqua-fitness/fitness/receptiewerk/klimfeestjes…etc.

Daarnaast ben ik al vanaf mijn zevende helemaal verzot op sporten. Ik heb geturnt, getennist en gehockeyd. Dat laatste heb ik jarenlang op het hoogste clubniveau beoefent, Ook heb ik mogen proeven aan internationale hockey op jeugd en senioren niveau. In 2007 zijn we zelfs wereldkampioen zaalhockey geworden, iets waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds enorm trots op ben. Trots omdat ik dit heb mogen meemaken.

Zeventien jaar heb ik met veel plezier gewerkt op het ROC in Tilburg bij de opleiding Sport en Bewegen. Daar heb ik ongeveer 3000 jongeren gecoacht in hun loopbaan en op persoonlijk vlak. In augustus 2018 heb ik daar afscheid genomen en ben ik volledig aan de slag gegaan met mijn eigen bedrijf.

Ook ben in dienst van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Vanaf 2010 bekleed( bekleedde)ik daar verschillende managersfuncties: Nederlands zaalteam dames (2010-2012) Nederland jongens onder 16-jaar (2012-2018), Nederland jongens onder 18 (heden) en het Nederlands zaalteam heren (2015-heden).

Naast al deze activiteiten ben ik ook betrokken als manager van Hélène Hendriks. Zij is werkzaam als presentatrice van onder andere de eredivisie voetbal, de Champions league en Glory kickboxing.

Mijn hele leven heb ik al een klik met kinderen/jongeren en heb ik de behoefte om een glimlach te krijgen om het gezicht van ieder persoon. Zolang het leven het toelaat moet je kind kunnen zijn. Stralen van oor tot oor. Gehoord worden en vooral gezien worden in wie je daadwerkelijk bent. Kinderen en jongeren ervaren mij als een toegankelijk persoon.