Zo, hier is mijn eerste blog. Best wel spannend kan ik u vertellen. Dit hele traject van het opzetten van een eigen bedrijf is al met al enorm spannend. De vragen doemen op in mijn hoofd: Gaat het me lukken? Kan ik dit eigenlijk wel? Ga ik slagen in deze branche? Wat maakt mij goed in wat ik doe? En ga zo maar door……allemaal piepkleine stemmen die maar door mijn hoofd gaan.

Aan de andere kant denk ik: BAM…, ga ervoor, ik kan dit!

Een jaar of 5 geleden werd er op mijn werk gevraagd om me verder te scholen. (Daar werk ik al 16 jaar met kinderen van 15 tot 21 jaar). Maar wat? In de loop der jaren ben ik me gaan verdiepen in verschillende onderwerpen. Maar wat vind ik nu zo belangrijk aan kinderen en jeugd van tegenwoordig? Dat ze lekker in hun vel zitten en beseffen hoe uniek ze zijn in hun eigen doen en laten. Iets wat voor eenieder belangrijk is om te beseffen. Kinderen moeten kind kunnen zijn zolang het leven het toelaat, ben en blijf jezelf! Maar wat kan ik daarin betekenen?

En daar was het antwoord na jaren zoeken opeens: Kindercoach, dat is wat mijn passie is…, eigenlijk mijn hele leven al.

Als kind vond ik het heerlijk om te spelen, ik was niet het standaard meisje. Speelde met technisch lego, klom in bomen om er hutten te bouwen, speelde met auto’s, voetbalde op straat met de jongens. Terwijl mijn zussen (ik ben van een drieling) over het algemeen graag met Barbie’s en my little pony’s speelde. Hoewel ook zij veel buiten speelden. Mijn ouders hebben me altijd in mijn waarde gelaten en gingen mee in mijn “jongens” karakter. Na een aantal jaren vaagde het “jongen” willen zijn weg en ontwikkelde ik me meer en meer op andere zaken. En was die periode dus prima voor me geweest.

Wat ik hier belangrijk aan vind en wat ik ook zelf graag uit wil dragen, is dat je mag zijn wie je bent, ook al is de maatschappij anders dan jij! Ieder kind of jongere is anders, hoe mooi is dat. Daar ligt mijn passie.

De opleiding kindercoach heb ik afgerond bij Sonnevelt Opleidingen. De opleiding jongerencoach is nu in volle gang; uitdagend zeker gezien de vraagstukken bij jongeren ten aanzien van de toekomst.

Zodra ik dat heb afgerond ben ik breed inzetbaar voor de jeugd van 4-21 jaar.

Tot snel……!

Claire