Sinds juni 2017 mag ik mezelf een ondernemer noemen. Begonnen naast mijn baan van 32 uur en mijn activiteiten bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Nu fulltime aan de slag als diezelfde ondernemer. Laat ik eerlijk zijn, ik had er geen kaas van gegeten….. Wat komt er veel op me af: AVG, kostenposten, facturen maken, urenregistratie, btw-aangifte, PR, nieuwe ideeën uitwerken, netwerken, zakelijke rekening uitzoeken, bankafschriften opslaan, algemene voorwaarden omschrijven….en ga zo maar door.

Elke dag verbaas ik me weer over de stappen die ik hierin mag en kan zetten. Om hulp vragen doe ik niet zo makkelijk, maar het is wel nodig. En wat is het leuk om dit te delen met andere ondernemers. We wisselen veel informatie uit en worden blij van elke stap die we zelf ontdekken en kunnen zetten.

Er is nog zoveel wat ik niet weet, maar dat maakt het ondernemen juist aantrekkelijk en nooit saai.

Ik wil Gekko bedanken voor de samenwerking. Dit is natuurlijk niet helemaal waar (want ik betaal er voor), maar met dit systeem kan ik als leek goed uit de voeten met mijn administratie. Door dit systeem voel ik me een echte pro! En natuurlijk bedank ik mijn mede collega-ondernemers die het overzichtelijker en aantrekkelijker maken.

Ondernemen is leuk!

Liefs Claire

PS: Heb je het nieuwe project al gezien wat ik doe in samenwerking met http://www.mireilleschreudercoaching.nl

 www.yesditbenik.nl